Donald Trump a dat lovitura! Va strânge un miliard de dolari. Ce vrea să facă fostul președinte american cu banii?

Astfel, suma respectivă s-ar adăuga celor 293 de milioane de dolari deja recuperaţi de SPAC (n. red. „Special Purpose Acquisitions Company) Digital World Acquisition Corp”) când a ajuns pe Wall Street în luna septembrie, conform informațiilor transmise de afp.com

Eliminând taxele de tranzacţie, Trump Media & Technology Group ar trebui să recupereze 1,25 miliarde de dolari pentru a finanţa lansarea reţelei sociale a fostului lider de la Casa Albă, este scris într-un comunicat. Totuși, cele două companii nu au precizat cine sunt investitorii care s-au angajat să aducă fondurile.

Viitoarea platformă a fost prezentată de fostul preşedinte ca o alternativă la Facebook

Donald Trump anunţase la sfârşitul lunii octombrie că societatea pentru a susţine viitoarea reţea socială va fuziona cu Digital World Acquisition Corp, o companie de achiziţii cu scop specific. Acest instrument financiar la modă este ca o „cutie goală” care strânge fonduri pe bursă prin angajamentul de a se apropia în următoarele luni de o companie promiţătoare, permiţându-i astfel acesteia din urmă să intre pe Wall Street fără procesul tradiţional.

Intitulată Truth Social, viitoarea platformă a fost prezentată de fostul preşedinte ca o alternativă la Facebook, Twitter şi YouTube unde a fost blocat pentru că i-a incitat pe partizanii săi la violenţă înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington, din ziua de 6 ianuarie. Disponibilă în prezent în precomandă pe App Store, aceasta ar trebui să fie lansată în primul trimestru al anului 2022.

Acţiunile SPAC au crescut vertiginos în urma anunţului privind fuzionarea sa cu compania lui Trump

Impulsionată de interesul investitorilor particulari, acţiunile SPAC au crescut vertiginos în urma anunţului privind fuzionarea sa cu compania lui Donald Trump, de la aproximativ 10 dolari la un vârf de 175 de dolari în două zile.