Ediția din 2021 a festivalului Untold de la Cluj va avea loc în perioada 5-8 august. Organizatorii speră că evenimentul va putea fi organizat în format fizic, ca urmare a apariției vaccinului anti-Covid, dar și în urma dezvoltării testelor rapide ce vor permite testarea în masă.

”Reamintim că biletele de la ediția din 2020, anulată din cauza pandemiei, pot fi folosite pentru anul viitor.”, precizează organizatorii festivalului, într-un comunicat de presă.

Accesul, la alegere, la una dintre următoarele 3 ediții

Ei anunță că peste 95% dintre posesorii de abonamente și bilete pentru ediția din 2020 și-au transformat biletele și abonamentele în varianta ANYTIME Pass, care le asigură accesul, la alegere, la una dintre următoarele 3 ediții UNTOLD.

”Reprezentanții UNTOLD, alături de alți organizatori de evenimente din România, s-au reunit încă din luna septembrie cu reprezentanții Guvernului într-un grup de lucru, menit să identifice toate măsurile ce trebuie pregătite, astfel încât evenimentele să poată fi reluate în 2021 în cele mai sigure condiții.

De altfel, industria de evenimente din întreaga lume se pregătește pentru o vară plină de activitate, în care publicul se va întâlni din nou cu artiștii preferați”, se arată în comunicatul de presă citat.

Prima ediție a avut loc în 2015

Trebuie precizat că prima ediție a festivalului UNTOLD a avut loc între 30 iulie și 2 august 2015, an în care Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului.

De-a lungul celor 4 zile de festival, au participat în medie peste 60.000 de oameni pe zi. În urma succesului de care s-a bucurat, festivalul a primit premiul ”Best Major Festival” acordat în cadrul galei European Festival Awards 2015, desfășurată în Olanda

Ediția din 2020 a festivalului, cea de-a șasea, a fost programată să aibă loc între 30 iulie și 2 august.

Pe 20 februarie 2020, Untold și-a anunțat primul val de artiști. David Guetta, Martin Garrix și Dimitri Vegas & Like Mike au confirmat revenirea pe scena principală.

Anunțul amânării, pe 2 iunie

Alte nume majore din sfera EDM au fost Alesso, Eric Prydz, Afrojack, Above & Beyond (grup), Lost Frequencies, DJ Snake și Steve Aoki.

Pussycat Dolls, Iggy Azalea și The Script sunt numele mari ale muzicii pop, confirmate în luna februarie 2020, în timp ce Paul Kalkbrenner, Charlotte de Witte și Richie Hawtin alcătuiesc etapa techno.

Borgore, Netsky (muzician) și Wilkinson (muzician) sunt doar câteva dintre actele underground confirmate.

În data de 2 iunie 2020 însă, organizatorii festivalului au anunțat faptul că ediția din acest an a fost amânată pentru vara anului viitor.

Decizia a fost luată în urma pandemiei de COVID-19 care a afectat treptat întreg globul și care a impus, începând din martie 2020, restricții și reguli noi de distanțare socială și pe teritoriul României.

Sursa foto: Facebook.