Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a anunțat, joi seară, că a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Membrul Executivului spune că s-a autoizolat și va urma îndrumările medicilor.

„Dragi prieteni, am primit rezultatul testului pe care l-am făcut în aceasta dimineața și din păcate e unul “ pozitiv”.
M-am autoizolat la domiciliu și voi urma îndrumările medicilor.
Daca starea de sănătate îmi va permite, voi continua munca de acasă si voi încerca sa fiu prezent online, acolo unde voi fi solicitat .
Multă sănătate tuturor !”, a transmis Adrian Oros, ministrul Agriculturii, care miercuri a avut numeroase întâlniri cu fermierii din Dolj.

Mesajul transmis de ministru

După Violeta Alexandru, ministrul Muncii, Lucian Bode – ministrul Transporturilor și Virgil Popescu, titularul portofoliului de la Economie, care au anunțat deja că au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, tot mai mulți membri ai Cabinetului Orban sunt la un pas de teribilul virus.

Ce spunea Oros miercuri

Adrian Oros, candidat PNL pentru Senatul României, a declarat, miercuri, la o întâlnire cu fermieri din judeţul Dolj, că una dintre priorităţile Guvernului PNL este sprijinirea producătorilor români să îşi comercializeze produsele la preţuri avantajoase şi să nu mai înregistreze pierderi atât de mari.

„Principala problemă a producătorilor din România este vânzarea produselor. Producătorul român poate produce la fel de bine, şi calitativ şi cantitativ, ca oriunde în Europa, dar cea mai mare problemă este modul în care reuşeşte să-şi comercializeze producţia”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Investiții de sute de milioane de euro în Agricultură
Potrivit lui Oros, majoritatea sunt producători mici sau procesatori mici, care nu au capacitate de negociere mare şi atunci nu totdeauna pot să-şi vândă producţia la preţuri avantajoase sau toată marfa, motiv pentru care înregistrează mari pierderi. „Ca atare, în următorii 7 ani, cu 430 milioane euro finanţăm construirea unor spaţii de depozitare şi procesare. O problemă foarte mare este că noi exportăm producţie primară şi importăm hrană cu mare valoare adăugată”, a spus Adrian Oros.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi