Guvernul Orban are zilele numărate. Ultimele decizii luate de Executiv îi vor fi fatale actualului premier. PSD nu mai suportă să stea în Opoziție și a decis să lovească dur în actualul Executiv. S-a stabilit deja calendarul de dărâmare a Executivului.

Orban va fi dat afară

Ludovic Orban va fi dat afară. Cei de la PSD au decis să depună moțiune de cenzură. Deputatul Alfred Simonis a declarat că PSD va depune moțiunea de cenzură până la sfârșitul săptămânii. Guvernul Orban urmează să-și asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, miercuri, în Parlament.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților a mai spus că partidul are semnăturile necesare pentru a depune moțiunea.
„După citire, după angajarea răspunderii Guvernului, miercuri, sunt trei zile până când poate fi depusă moțiunea. Deci vineri va trebui depusă moțiunea de cenzură. Avem numărul de semnături pentru ca această moțiune să fie depusă și avem i numărul de voturi, sper eu, pentru a adopta aeastă moțiune”, a declarat liderul deputaților PSD Alfred Simonis, la Parlament.

Calcule pentru dărâmarea Guvernului

S-au făcut deja primele calcule pentru dărâmarea Guvernului. PSD are în acest moment 200 de deputați și senatori. Cu voturile UDMR care a anunțat că sprijină demersul PSD sunt 230. Pentru a fi demis Guvernul este nevoie de votul a jumătate plus unu din numărul de mandate, mai exact 233. Guvernul Orban urmează să-și asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, în cursul acestei săptămâni în Parlament.