Aflat la Brașov, Ludovic Orban a vorbit azi, printre altele, și despre Renate Weber, Avocatul Poporului. Acesta a fost întrebat ce crede despre demersul făcut de ICCJ și de către Avocatul Poporului în legătură cu impozitarea pensiilor speciale.

” Avocatul Poporului nu mai este de mult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea, prin nerespectarea celorlalţi, prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat a fi prietenă cu PSD, avocatul PSD-ului şi acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, atenţie! Cei cu pensii de peste 7.000!

Aici nu e vorba de toţi cei care s-au pensionat, indiferent că este vorba de militar, de poliştist, jandarm; ei, de regulă au pensii de 3.500-4.000-4.500 cei care au lucrat în operativ, fără să fie în vârfurile de conducere ale diferitelor sisteme publice. Deci se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislaţia pensiilor au profiat de orice portiţă şi şi-au umflat pensiile cu pompa – ăsta este Renate Weber, avocatul acestor oameni! ”, a declarat acesta.

Renate Weber, pe făraș?!

Ludovic Orban a declarat că va cere grupurilor parlamentare posibilitatea de a o demite pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

”Îmi pare rău că Avocatul Poporului se comportă în acest fel. Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârşit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români.”, a mai spus premierul.

Sursă foto: INQUAM/George Călin