În principal, lista miniștrilor este proape identică cu cea din Guvernul Orban, cu doar câteva excepții. Potrivit unor surse politice, nume noi ar urma să fie la Finanţe şi la Dezvoltare.

De asemenea, se pare că este foarte posibil ca Ludovic Orban să nu intre în noul Guvern.

Astfel, conducerea PNL  urmează să se întâlnească vineri dimineaţă pentru a vota noul program de guvernare şi pentru a valida echipa de miniştri a Cabinetului Cîţu.

În locul lui Florin Cîţu la Ministerul de Finanţe, liberalii ar urma să-l pună pe deputatul Lucian Heiuş, un ales mai puţin cunoscut, dar cu experienţă pe partea de finanţe şi economie, au declarat surse politice, pentru adevarul.ro.

Ce funcție va ocupa Raluca Turcan

O altă schimbare va avea loc la Ministerul Dezvoltării, însă, numele viitorului ministru nu este clar, în condiţiile în care Ion Ştefan vrea să candideze la locale. Variantele aflate în discuţie sunt Florin Roman, lider al deputaţilor PNL, şi Raluca Turcan, în prezent vicepremier interimar. În funcţie de discuţiile din cadrul şedinţei de mâine, Turcan şi Roman îşi vor împărţi funcţiile de ministru al Dezvoltării şi cea de lider al deputaţilor.

De asemenea, surse din conducerea PNL au precizat pentru „Adevărul” că Ludovic Orban pare decis să nu intre în Guvern pe funcţia de vicepremier.

Liberalii vor să poarte discuţii cât mai serioase cu celelalte partide pentru a testa dacă sunt capabili să facă o majoritate. Până acum, semnale pozitive au venit mai ales dinspre UDMR şi PMP, care ar vrea la guvernare. Pe de altă parte, deşi susţin cu tărie că vor intrarea la guvernare, USR-iştii par cei mai dificili privind noua guvernare. „Ei sunt ca fata mare. Vor să fie bine, dar fără să pună umărul”, a declarat unul dintre vicepreşedinţii PNL pentru „Adevărul”.