Florin Cîțu, actualul ministru demis de Finanțe, ar fi propunerea PNL pentru funcția de premier, au declarat surse liberale pentru Realitatea Plus.

Trebuie precizat că preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier desemnat de către liderul liberalilor, Ludovic Orban.

Noul proces de desemnare a unui Premier a venit după decizia de luni a CCR, care a stabilit că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament, din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat de presă al CCR, președintele României va proceda la o nouă desemnare a candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Atacuri violente la adresa adversarilor

Astfel, ”desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorități parlamentare în vederea formării unui nou Guvern”, a precizat Curtea Constituțională.

În aceste condiţii, Klaus Iohannis trebuie să desemneze un nou candidat pentru funcţia de premier.

Guvernul Ludovic Orban a fost demis în urmă unei moțiuni de cenzură votată de Parlament pe data de 05 februarie 2020. Atunci s-au înregistrat 261 de voturi pentru căderea Guvernului şi 139 de voturi împotrivă.

Ministrul de Finanțe demis, Florin Cîțu, a intrat în atenția opiniei publice prin atacurile violente pe care le-a susținut, în numeroase rânduri, la adresa adversarilor politici de la PSD, dar și împotriva politicilor economice adoptate de guvernele social-democrate.