Klaus Iohannis a fost ales pentru a două oară președinte al României. Cu toate că nu se știau prea multe lucruri personale despre el, s-a reușit să se afle câteva informații.

Iată câteva dintre acestea:

Pe numele complet, Klaus Werner Iohannis, are 55 de ani și este născut în zodia Gemeni. Președintele are o înălțime de 1,92m, poartă nr. 45 la pantofi și este căsătorit cu Carmen. Însă, din păcate cei doi nu au copii. Averea acestuia constă în 6 case, 91.000 de lei, 9.000 de dolari și 13.500 de euro. Lui Iohannis îi plac drumețiile, mersul pe bicicletă și cultivă trandafiri. A terminat Facultatea de Fizică, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. Ca și activitate profesională, Iohannis a fost profesor de fizică, inspector şcolar general, primar al Sibiului, reales în 2004, 2008 şi 2012, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România și Preşedintele PNL.

Înainte de primul mandat de președinte, acesta fusese acuzat că nu este român, că nu este ortodox şi nu ştie să-şi facă semnul crucii. În pofida tuturor acestor acuzații, Iohannis a izbândit și a ajuns președinte al României.

Ce lucruri nu se știau despre familia președintelui?

Înainte de alegerile prezidențiale, Iohannis declarase într-un interviu pentru adevărul.ro că familia sa are rădăcini adânci în Transilvania, chiar de 850 de ani.

„Strămoşii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania. S-au aşezat în zona Sibiului şi de atunci tot acolo trăim. Nu am nici un strămoş care a venit din altă parte. Acuma, totuşi, pentru ţara noastră, 850 de ani e destul de mult… Şi pot să spun că sunt de aici. Am documente scrise care atestă, cam de la 1500 cu siguranţă, că familia Iohannis a existat în zona Sibiului, mai exact în Cisnădie… Părinţii mei, bunicii mei, străbunicii mei, toţi au fost în zona, şi au trăit în zona Sibiului”, mărturisea el.

De asemenea, președintele susține că nu a avut părinți severi și că nu a fost niciodată certat pe vremea când era școlar.

“Familia mea, indiferent cât mergem în urmă, a fost întotdeauna o familie de condiţie medie, nici bogaţi, dar nici săraci lipiţi pământului”, spune el.

Klaus Iohannis a făcut cursuri de dans și bune maniere, iar în timpul facultății, președintele a stat la camin. Acesta a împărțit o cameră de 15 mp, cu alți 6 studenți. Colegii președintelui îl descriu ca fiind un tip manierat şi politicos.

În 1989, la Revoluție, Iohannis a ieșit și el în stradă, ca restul oamenilor.

” În 1989, am ieşit şi eu în stradă, împreună cu toţi ceilalţi oameni care au urmat imediat semnalul dat la Timişoara”, povesteşte Iohannis.

De asemenea, președintelui îi place să meșterească, repară tot ce e nevoie în casă, grădină şi pivniţă, ba chiar şi-a pus singur gresie şi faianţă.

Un alt aspect legat de familia lui Iohannis este că părinții lui au emigrat în Germania după 1989.

Aveau meserii simple: mama soră medicală, tata tehnician la o firmă din Sibiu. Ei au plecat în Germania fiind deja pensionari”, declara Iohannis într-un alt interviu. În prezent, Gustav ­Heinz Iohannis şi mama viitorului preşedinte trăiesc ­într-un orăşel numit ­Würzburg şi-i trimit fiului ciocolată şi cafea de Crăciun.

Iohannis nu a gătit niciodată

Klaus Iohannis mai susține că nu a gătit niciodată: „Cred în diviziunea muncii: unii oameni se pricep la gătit, pe când alţii se pricep mai mult la aprecierea mâncării. Eu mă număr printre aceia care apreciază”, a recunoscut primarul Sibiului, care preferă ciorba de perişoare, dar şi mâncarea asiatică.

În plus, Iohannis este pasionat de drumeţii şi trandafiri. Fostul primar al Sibiului are o grădină superbă plină de trandafiri, pe care i-a botezat. Acesta susține că grădinăritul e cea mai relaxantă activitate a sa.

Timp de 30 de ani, Iohannis a mers la serviciu pe bicicletă. Mai exact, în perioadă în care era profesor, străbătea câte 2 km, indiferent de vreme. Acesta și-a continuat obiceiul și când a ajuns primar al Sibiului.