Probleme mari pentru premierul Ludovic Orban. Șeful de la Palatul Victoria ar urma să fie îndepărtat din funcție. Se pare că deja s-au făcut tote jocurile pentru această mutare.

Orban, out de la Guvern

Cei din PSD i-au pus gând rău premierului. Sătui de Opoziție după doar câteva luni, vor să depună o moțiune de cenzură împotriva Executivului liberal. Marcel Ciolacu le-a transmis liderilor din teritoriu că își asumă depunerea unei moțiuni de cenzură și adoptarea acesteia de către Parlament.

„Îmi asum trecerea acestei motiuni. Guvernul trebuie sa plece. Au scapat totul de sub control”, le-ar fi transmis Ciolacu, potrivit unor surse participante la discuții, citate de digi24.ro.

Moțiunea prin care ar putea fi demis guvernul Orban ar urma să fie depusă la jumătatea lunii august. Majoritatea liderilor de organizații au fost de acord cu depunerea moțiunii.

Lucrurile sunt decise deja în PSD, în privința moțiunii. Social democrații au alte probleme. Șansele ca moțiunea să treacă nu ar fi foarte mari, susțin surse din partid.

PSD are nevoie de voturile Pro România și UDMR. Cei din urmă au anunțat că nu vor semna o moțiune, iar voturile Pro România sunt negociate de Victor Ponta.

Sursa FOTO INQUAM / Octav Ganea