„Ieri, Ludovic Orban a făcut ceea ce PNL ȋi cerea lui Dacian Cioloş să facă ȋn 2016, să schimbe legislaţia electorală pentru ca oamenii să ȋşi poată alege primarii ȋn două tururi.
Era nevoie de această schimbare pentru a evita anomaliile prin care un candidat poate deveni primar cu doar un sfert sau o treime din voturi.

De ce l-am menţionat şi pe Cioloş? Pentru că mi-au lăsat un gust amar declaraţiile date de el ȋn ultimele luni pe acest subiect. Cum condiţiona el PNL-ul, cum cerea el imperativ PNL-ului să dea ordonanţă de urgenţă sau să ȋşi asume răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor ȋn două tururi. Dar răspunderea lui unde a fost ȋn 2016? El de ce ne-a trimis la plimbare ȋn Parlament şi ne-a spus că acolo trebuie schimbată legislaţia electorală. De ce a făcut asta când ştia că nu avem nicio şansă ȋn acel Parlament dominat de PSD?

De doi ani de zile stă blocată ȋn Parlament legea depusă de Partidul Naţional Liberal pentru alegerea primarilor ȋn două tururi. Doi ani de zile ȋn care nu s-a făcut niciun progres.
Il felicit pe Ludovic Orban pentru curajul de a-şi asuma această revenire la democraţie şi le bat obrazul trompetelor care fac doar figuraţie de pe margine şi nu sunt ȋn stare să ȋşi asume decizii”, a scris Cristi Barbu pe pagina sa de Facebook.