Ludovic Orban a declarat sâmbătă că, având în vedere calitatea sa de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, obiectivul lui este câştigarea alegerilor locale cu candidaţi ai PNL.

În ceea ce priveşte posibilitatea încheierii unor înţelegeri locale, în vederea desemnării unui candidat comun cu alte partide, Orban a precizat că acest lucru va fi stabilit după finalizarea unor cercetări sociologice.

“Noi derulăm aceste ample cercetări sociologice nu numai în municipiul Bucureşti şi în sectoare, ci şi în fiecare judeţ şi fiecare capitală de judeţ. În fiecare din aceste unităţi administrativ-teritoriale vrem să luăm cele mai bune decizii care să ne permită să câştigăm alegerile. Obiectivul PNL va fi acela de a câştiga alegerile în fiecare localitate. (…) Orice detaliu legat de strategia PNL în alegerile locale îl veţi afla după finalizarea analizelor sociologice. Ce vă pot spune: eu sunt preşedintele PNL şi pentru mine obiectivul este acela de a câştiga alegerile locale cu candidaţi ai PNL”, a arătat Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Liberalii își măsoară candidații

El a afirmat că, în ceea ce priveşte opţiunea PNL pentru Primăria Capitalei, sunt testaţi mai mulţi posibili candidaţi, inclusiv deputatul independent Nicuşor Dan.

“Avem mai mulţi candidaţi posibili la Primăria Capitalei, printre care se află şi preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru. Avem în desfăşurare o amplă cercetare sociologică care va sta la baza deciziei pe care o vom lua privitoare la candidatura la Primăria Capitalei şi pentru fiecare primărie de sector. Testăm toţi potenţialii candidaţi pe care îi avem. De asemenea, testăm care sunt aşteptările, priorităţile bucureştenilor, cele mai mari probleme care trebuie rezolvate. (…) L-am testat şi pe domnul Nicuşor Dan”, a spus Orban.

Liderul PNL București vrea recuperarea electoratului de la USR

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a precizat că organizaţia pe care o conduce are datoria de a propune “un candidat bun” din respect pentru bucureşteni.

Alexandru și-a întărit spusele și anunțat că PNL are ca obiectiv recuperarea electoratului de dreapta în detrimentul USR.

“Eu cred că trebuie să recuperăm electoratul de dreapta. USR nu este duşmanul nostru, dar cred că electoratul de dreapta trebuie să se întoarcă la PNL. Şi ca să ajungem acolo, trebuie să avem cu adevărat o conduită în viaţa publică, cu adevărat proiecte de dreapta, care să nu lase loc de interpretări. Trebuie să avem curajul să alegem între calea dreaptă şi calea compromisului. Şi de aceea spun că PNL Bucureşti va fi principala voce a celor care gândesc de dreapta în acest oraş”, a spus ea, în cadrul conferinţei de alegeri a PNL Bucureşti.