„Salut decizia președintelui României de desemnare pentru funcția de premier a colegului meu de partid și de guvern, Florin Cîțu.

Este o decizie extrem de importantă care are ca obiectiv deblocarea situației care este creată în mod artificial de PSD și de prelungirile sale instituționale.

Decizia președintelui este conformă cu voința partidului PNL, atât eu ca președinte al PSD cât și colegii mei din biroul politic vom susține această propunere. Voi fi alături de premierul desemnat, în toți pașii care vor urma: stabilirea membrilor guvernului, stabilirea programului de guvernare, iar luni vom avea o reuniune pentru validarea listei guvernului și a programului de guvernare.

Atât eu cât și colegii vor fi implicați în toate discuțiile pe care le vom declanșa pentru a obține o majoritate parlamentară”, a declarat Orban.

 

„Florin Cîțu este un liberal autentic”.

 

În opinia fostului premier, Florin Cîțu este „un liberal autenic”, deoarece, „într-un timp record, ca ministru al finanțelor a avut capacitatea de a realiza o rectificare bugetară și de a aranja finanțele publice”

„De asemenea, a reușit să ne facă să ne ținem de cuvânt față de români, când a dat bugetul României la începutul anului, așa cum este normal într-o țară democrată.

Va fi susținut de toți colegii, inclusiv de mine si reprezintă o garație că guvernarea PNL se va desfășura în continuare”, a încheiat Orban.