Prima reacție din PSD cu privire la nominalizarea lui Florin Cîțu pentru pozișia de premier desemnat, de către Klaus Iohannis, a venit din partea lui Claudiu Manda, președintele organizației județene Dolj, care a negat categoric faptul că social-democrații ar vota în Parlament un cabinet condus de fostul ministru al Finanțelor.

”Personal, propunerea lui Florin Cîțu mi se pare mai proastă decât a cea a Guvernului Orban 2. Avem și declarațiile lui Marcel Ciolacu, care a spus că nici în visele negre nu îl vom vota premier pe Florin Cîțu.

E de râsul-plânsul, Florin Cîțu e un premier mai slab și mai toxic pentru democrația din România decât Ludovic Orban, nu știu cine va accepta să fie ministru într-un asemenea guvern.

Suntem în acest moment într-o criză pe care nu PSD a generat-o, pentru că nu PSD a nominalizat Guvernul Orban 2.

Eu sunt unul din cei din PSD care susțin alegerile anticipate”, a declarat Claudiu Manda, în direct la Digi 24 Tv.

Conflict juridic între Președinte și Parlament

Trebuie precizat că preşedintele Klaus Iohannis a desfășurat, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier desemnat de către liderul liberalilor, Ludovic Orban.

Noul proces de desemnare a unui Premier a venit după decizia de luni a CCR, care a stabilit că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament, din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat de presă al CCR, președintele României va proceda la o nouă desemnare a candidatului pentru funcția de prim-ministru.