Azi va avea loc o sedință în Plenul Parlamentului, între orele 10:30 și 13:00, unde Senatul își va alege președintele. Partidele politice și-au desemnat candidații pentru această funcție. Astfel, PSD l-a propus pe Șerban Nicolae, PNL pe Alina Gorghiu, iar USR pe Vlad Alexandrescu.

Partidul Social Democrat speră ca Șerban Nicolae să fie cel ales.

În plus, Șerban Nicolae a declarat, ieri, că speră ca și alte partide să îl susțină, nu doar PSD. Politicianul a mai spus și că a fost timp de trei ani și jumătate liderul grupului PSD din Senat, tocmai de aceea va candida pentru șefia Senatului.

USR se revoltă la propunerea PSD pentru șefia Senatului

Pe de altă parte, liderii USR au precizat că propunerea din partea PSD pentru conducerea Senatului este o jignire adusă României și a statului de drept. De asemenea, aceștia au afirmat că a îl propune pe Șerban Nicolae pentru șefia Senatului este ca și cum Liviu Dragnea ar fi fost adus de la Jilava și pus din nou în funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În momentul de față, Titus Corlățean este președintele interimar al Senatului. Acesta a fost numit în funcție, după ce CCR a decis că alegerea lui Teodor Meleșecanu la șefia Senatului este neconstituțională.