Premierul Ludovic Orban i-a criticat joi seara, la Realitatea Plus, pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, liderul Pro România, Victor Ponta, dar şi pe liderul Grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, că nu au purtat mască când a fost convocat la Parlament pentru citirea moţiunii de cenzură.

„Am fost convocat la Parlament. Nici Marcel Ciolacu nu a purtat mască, nici Victor Ponta nu a purtat mască, nici liderul Grupului PSD, domnul ‘Minimis’, pardon, Simonis, nu a purtat mască – aşa îi spunem ca poreclă ‘Minimis’. (…) Deci, nu poartă mască pentru că ei probabil consideră că nu trebuie să respecte regulile. După aceea am fost foarte mirat de o altă chestiune – conducerea PSD a Camerei a avut grijă de Guvern şi la masa Guvernului în Parlament a lăsat distanţarea fizică de protecţie sanitară, în schimb pe parlamentari i-a lăsat să stea unul lângă altul. Nu a dispus luarea măsurilor pentru asigurarea distanţării fizice între parlamentari. Înseamnă că conducerea PSD are grijă de Guvern dar conducerii PSD nu îi pasă de parlamentari”, a afirmat premierul.

PSD îl acuză pe Orban de același lucru

Pe de altă parte, cei din PSD îl acuză prin moțiunea de cenzură pe premier de același lucru: nu a purtat mască și nu a respectat distanțarea socială.

„O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful Executivului, Ludovic Orban, fără mască, fără distanţare, fumând trabuc la un pahar de whisky, în clădirea Guvernului, după ce tocmai instituise pentru populaţie obligaţia de a purta mască în spaţii închise!”, se arată în moţiunea de cenzură.

De asemenea, deși senatorul PSD Lucian Romaşcanu a îndemnat joi, de la tribuna Parlamentului, la purtarea măştii de protecţie, a susţinut însă că este „imposibil” să o folosească pe parcursul orei în care va citi, în plen, moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi la adresa Guvernului Orban.

„O să încep prin a vă spune că este o moţiune lungă, avem foarte mult de citit şi atunci voi face acest lucru fără mască, pentru că este imposibil să port mască pentru o oră de lectură, dar asta nu înseamnă vreun mesaj greşit. Îndemnăm pe absolut toată lumea să poarte măşti, să se distanţeze fizic şi să ia toate măsurile necesare pentru a se feri de această pandemie care există”, a explicat Romaşcanu.

Sursă foto: INQUAM/George Călin