Șoc total pe scena politică autohtonă. Decizia CCR zguduie pur și simplu toate planurile PNL, dar și ale președintelui Klaus Iohannis.

Orban e terminat

Curtea Constituțională a decis, cu majoritate de voturi, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis. Mai mult, Curtea vrea o nouă nominalizare de premier.

Această decizie i-a luat prin ssurprindere pe cei de la PNL. Aceștia ar fi deciși acum să îl sacrifice pe Ludovic Orban, conform stiripesurse.ro.

Surse de la vârful PNL, spun că liberalii vor susţine pentru funcţia de prim-ministru o persoană din afara partidului. Printre variantele luate în calcul sunt generalul Nicolae Ciucă, ministrul demis al Apărării, şi Bogdan Aurescu, ministrul demis al Afacerilor Externe.

Pe de altă parte, PSD a anunţat că nu va mai face o nouă propunere de premier, după ce la primele consultări social-democraţii l-au propus pe Remus Pricopie, rectorul SNSPA, alături de Pro România.