Lovitură pentru Orban! Cîțu i-ar putea lua locul la șefia PNL

AVANGARDE a realizat recent un sondaj de opinie, în contextul în care în acest an va fi organizat congresul pentru alegerea președintelui Partidului Național Liberal.

Astfel, sondajul arată pe primul loc se află Ludovic Orban, cu 14%, fiind urmat de premierul Florin Cîțu, cu 11% și Rareș Bogdan cu 8%.

Încrederea în miniștrii actualului Guvern

Totuși, este demn de menționat că 54% dintre respondenți au precizat că nu îi interesează, în timp ce 13% au ales să nu răspundă.

„Este vorba despre barometrul pe luna martie. Astăzi am prezentat, în premieră, o parte dintre rezultatele cercetării multi tematice pe care am realizat-o împreună cu colegii de la firma AVANGARDE. Vom prezenta câteva lucruri legate de încredere în miniștrii actualului Guvern și o parte scurtă, să vedem ce mai spun oamenii despre Partidul Național Liberal”, a explicat sociologul Marius Pieleanu pentru Antena 3.

În urma unui sondaj realizat în rândul votanților PNL, rezultatele îl clasează pe Rareș Bogdan în fața actulalului premier Florin Cîțu. Datele în urma acestui sondaj arată astfel: Ludovic Orban 29%; Rareș Bogdan 25%; Florin Cîțu 23%, iar 10% dintre respondenți au precizat că nu îi interesează, în timp ce 13% au ales să nu răspundă.

„Cei 23% care nu răspund și pe care nu îi interesează sunt o cifră relativ corectă. După cum observați, în rândul electoratului PNL, ierarhia se schimbă, locul doi nu mai este Florin Cîțu, ci Rareș Bogdan. Atunci când am intervievat doar votanții PNL-ului”, a completat sociologul.

Respondenții au fost rugați să numească un ministru în care au încredere

De asemenea, respondenții au fost rugați să indice un nume de ministru, din actualul Guvern, în care au încredere.

„Este vorba despre o întrebare referitoare le încrederea într-un ministru din actualul Guvern al României. A fost o întrebare deschisă, cu răspuns unic, dar nelistat, răspuns spontan. Ca urmare a acestei întrebări, avem o ierarhie cu Florin Cîțu pe locul I, Sorin Cîmpeanu pe locul II, Niculae Ciucă pe locul III, Cătălin Drulă pe locul IV și Raluca Turcan V.

Aș vrea să fac precizarea că mai mult de jumătate dintre respondenți au declarat faptul că nu au încredere în niciunul dintre membrii actualului Guvern. Este vorba despre 57%”, a conchis sociologul la Antena 3.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi