Premierul Ludovic Orban dă de pământ cu adversarii politici din PSD, pe care-i acuză că “şi-au bătut joc” de pensionarii din România atunci când le-au promis o creştere a pensiilor cu 40%.

Orban atrage atenţia că PSD s-a gândit doar că anul 2020, atunci când aceste pensii urmau să crească, este an electoral: “Singura aritmetică folosită (…) a fost aritmetica electorală”. Premierul mai spune că PSD a promis lucruri care nu puteau fi realizate, impactul bugetar al Legii pensiilor fiind oricum foarte greu de susţinut şi înainte de criza economică.

“Impactul bugetar (al Legii pensiilor – n.red.) este catastrofal. Era foarte greu de susţinut şi fără apariţia crizei economice această creştere de pensii de 40% care a fost scoasă din burtă, numai cu gândirea că în 2020, când a fost programată, este an electoral.

Singura aritmetică folosită în această lege a fost aritmetica electorală. Şi-au bătut joc de părinţii şi bunicii noştri, promiţându-le lucruri care nu pot fi realizate”, a declarat şeful Guvernului pentru Realitatea Plus.

“Le vom creşte cu cât permite realitatea economică şi veniturile pe care le înregistrăm”

Mai mult, Orban atrage atenţia că dacă un politician ar promite majorarea pensiilor cu 40% în orice altă ţară europeană “nu l-ar crede nimeni, nu l-ar vota nimeni, pentru că toată lumea ar spune că minte”.

Ludovic Orban a subliniat că Guvernul pe care îl conduce urmează să crească pensiile şi alocaţiile, însă trebuie ţinut cont mai întâi de realităţile economice: “Obiectivul nostru este să creştem pensiile, să creştem alocaţiile, le vom creşte, dar le vom creşte cu cât permite realitatea economică şi veniturile pe care le înregistrăm”.

Liderul liberal a comentat şi subiectul moţiunii de cenzură cu care PSD tot ameninţă Guvernul său. “Am conştiinţa datoriei împlinite”, afirmă Ludovic Orban.

“Nu mă tem, am conştiinţa datoriei împlinite, nu există niciun motiv pentru depunerea moţiunii de cenzură, iar ultima formaţiune care are legitimitatea să depună o moţiune de cenzură este PSD, care şi-a bătut joc de România”, a mai declarat Ludovic Orban.