Mai precis, persoanele în vârstă vor putea beneficia de tichete de masă în valoare de 180, pe lângă pensia pe care o primesc. Cei care se încadrează sunt pensionarii de peste 75 de ani, care au o pensie de până în 704 lei.

„Persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu pensia până în 704 lei, pensia socială, urmează să beneficieze de acest tichet de masă pe suport electronic în valoare de 180 de lei pe lună”, a spus ministrul Fondurilor Europene la începutul şedinţei de Guvern.

Câte persoane beneficiază de acest ajutor

El a explicat că 300.000 de persoane urmează să beneficieze de aceste tichete, arătând că finanţarea este din fonduri europene.

„Condiţia este impusă prin Programul Operaţional şi Fondul european de susţinere a persoanelor dezavantajate.

Noi încercăm, prin negocierea cu Comisia, ca această măsură să continue şi în perioada următoare de programare, iar dacă fondurile reuşim să le negociem şi să le suplimentăm vom propune împreună cu Ministerul Muncii (…) scăderea vârstei, astfel încât să avem în vedere cât mai mulţi beneficiari”, a adăugat ministrul Fondurilor Europene.

Violeta Alexandru a făcut prima anunțul

„Aici un rezultat concret. Cu toate urgențele zilnice nu mai reușeam să vorbesc despre el. Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și cu 704 lei la care mă tot gândesc. Anul acesta esta așa dificil în contextul pandemiei dar oricând se poate face ceva, sunt acolo.Mulțumesc, Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene!

Aproximativ 130 milioane euro pentru acest program finanțat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziționarea mâncării calde de la unitățile autorizate. Primăriile vor transmite atât tichetele către pensionari cât și informații cu privire la unitățile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza.

Poți să faci bine într-o funcție publică!”, este mesajul postat de Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.