Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că va începe, cât de curând, “depesedizarea” administraţiei. Invitat în platourile B1 TV, noul premier a precizat că trebuie căutaţi oameni competenţi, nu ca cei puşi în funcţii de PSD, şi că se va începe cu eliberarea din funcţii a consilierilor de stat, secretarilor de stat şi secretarilor generali. În plus, Ludovic Orban spune că trebuie schimbată şi conducerea ANAF.

“Față de planul de colectare de venituri există un minus de 11 miliarde. PSD a făcut bugetul bazat pe bani inexistenți. Este evident că e o deficiență și la colectare. Păstrăm cel mai mic procent de colectare a TVA, avem cea mai mare evaziune fiscală dintre toate țările UE pe TVA.

Cu siguranță, vom schimba conducerea ANAF. Facem o evaluare. Căutam oameni competenți. Am anunțat că vom face depesedizarea administrației. Începem cu deciziile de eliberare din funcții a consilierilor de stat, secretarilor de stat, secretarilor generali. Am luat decizia să blocăm toate concursurile organizate pe ultima sută de metri.

Este un adevărat campionat de ”prin cine se poate ajunge la prim-ministru”. Îi anunț pe toți PSD-iștii să nu încerce să ajungă la mine pentru că vor primi același răspuns”, a declarat Ludovic Orban, invitat în emisiunea “Dosar de politician”.