Ludovic Orban, președintele PNL și premierul desemnat a făcut o serie de afirmații șoc. El a susținut că liberalii propuși pentru funcțiile de ministru în viitorul Guvern au fost jigniți și amenințați în timpul audierilor din comisiile parlamentare de specialitate.

„Nu ştiu dacă aţi urmărit audierile miniştrilor liberali. Eu nu am văzut aşa ceva în ultimii 20 de ani. Audieri care să dureze trei ore, cu zeci de întrebări, 50-60 de întrebări în care candidaţii noştri au fost jigniţi, au fost ameninţaţi, au fost făcuţi responsabili pentru lucruri pentru care nu aveau nicio vină”, a declarat Ludovic Orban, citat de news.ro.

Orban a susținut că social-democrații sunt, de fapt, cei responsabili pentru dezastrul din țară, deoarece ei au guvernat în ultimii ani:„La audierile alea, parcă noi am fi fost la guvernare în ultimii 7 ani şi nu PSD-ul şi trebuie să le spunem clar, ei sunt responsabili pentru tot dezastrul pe care îl lasă, pentru toată politica lor care a distrus echilibrele economice din România, care a făcut ca România să rateze oportunităţi de investiţie extraordinară pe care Dumnezeu ştie când le vom mai întâlni. Ei sunt responsabili pentru distrugerea sistemelor publice de educaţie, de sănătate, de ordine publică, sistemului de justiţie”.

Ludovic Orban a mai declarat că vrea creşterea veniturilor populaţiei astfel încât salariul mediu să depăşească media europeană.