Ludovic Orban a dat cărțile pe țară. El ar putea fi noul președinte al României. Liderul liberalilor a admis că odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al PNL trebuie să ia foarte în serios şi candidatura la preşedinţia României.

Afirmațiile care zguduie scaunul lui Iohannis au fost făcute de Ludovic Orban, marţi seară, la Kanal D. Acesta a susținut că ştie că, odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, trebuie să ia foarte în serios şi candidatura la preşedinţia României. Orban a arătat că va face analize serioase, pentru ca alegerile să fie câştigate cu cel mai bun candidat.

El a spus că deși e prematur să se pronunțe, este conștient că pasul următor ar trebui să fie spre Cotroceni.

Orban: Trebuie să iau în calcul şi candidatura la Preşedinţia României

“E prematur, cum a spus colegul meu Florin Cîţu, să vă dau un răspuns. Sunt conştient de faptul că, odată înscris în lupta pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, odată cu acest mandat, trebuie să iau în calcul şi candidatura la Preşedinţia României, pentru că preşedintele Partidului Naţional Liberal va trebui să intre în lupta pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Sigur, pe de altă parte, sunt un om care am în vedere toate alternativele, în politică e bine să ai o gândire strategică”, a declarat Orban la Kanal D.

Liderul liberal a precizat că are în vedere toate alternativele posibile, că va face analize serioase, va studia foarte bine situaţia şi va acţiona prin decizii potrivite, pentru obiectivul de a câştiga alegerile prezidenţiale cu cel mai bun candidat.

”Răspunsul este că ştiu că odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal trebuie să iau foarte în serios şi candidatura la preşedinţia României.”, a explicat Ludovic Orban.

S-a înscris în PNL în anul 1992, iar astăzi, după aproape 30 de ani de carieră politică, este la finalul mandatului de Președinte al acestui partid și se află la primul mandat de Președinte al Camerei Deputaților.