În plină pandemie de coronavirus, cu mii de oameni descoperiți infectați în fiecare zi, premierul Ludovic Orban face o concesie importantă. Sute de mii de oameni se vor bucura atunci când vor auzi de ridicarea acestei restricții.

Orban face dezvăluirea momentului!

Șeful de la Palatul Victoria a făcut anunțul în urmă cu doar câteva minute. Deși masca a devenit obligatorie în aer liber în tot mai multe orașe și județe, există o serie de motive pentru care oamenii o pot da jos.

Cei care stau la terase și mănâncă sau fumează își pot da măștile jos. Mai mult, Ludovic Orban a venit cu noi explicații. „Am înțeles de la cei care aleargă că le este greu, nici ei nu trebuie să poarte mască”, a spus șeful de la Palatul Victoria.

Totuși, Orban a anunțat și că ia în calcul introducerea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii, din cauza petrecerilor la care participă foarte mulți tineri.

Întrebat de jurnalişti despre restricţiile care s-ar putea introduce pe timp de noapte, premierul a a oferit un răspuns lar. „Să vedem efectele în alte țări. Ne gândim la această măsura din cauza petrecerilor din timpul nopții”, a spus Orban.

Premierul a mai declarat că în funcție de efectul măsurilor luate până acum se va decide dacă este mai sunt necesare alte restricții. „Vrem sa vedem efectul masurilor care au fost dispuse. In functie de analiza rezultatelor vom decide daca este necesar sa adoptam alte masuri.

Am crescut capacitatea sectiilor ATI, în Bucuresti spitalul colentina redevine spital covid, spitalul Malaxa va deveni spital in care se trateaza pacientii cu covid. Ne gandim la noi solutii pentru a creste capacitatea de tratare. Incercam sa ne adaptam la orice situatie care apare. „, a spus Ludovic Orban.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea