Estimând că este nevoie de o jumătate de miliard de dolari (440 milioane de euro) pentru a ajuta la găzduirea a aproximativ două milioane de refugiaţi până în 2018, UNHCR a lansat o campanie numită 'Nobody Left Outside' care face apel la sectorul privat să contribuie mai mult la nevoile organizaţiei. 

'Campania vizează indivizi, întreprinderi, fundaţii şi filantropi din lumea întreagă', a explicat UNHCR într-un comunicat, precizând că în 2015 sectorul privat nu a contribuit la finanţarea generală a UNHCR decât cu 8%. 

Strămutarea forţată a crescut în ultimul deceniu, o situaţie datorată în mare parte continuării conflictului sirian. 

Potrivit ONU, circa 60 milioane de persoane sunt astăzi strămutate la nivel mondial, din care 20 milioane sunt refugiaţi. 

Pentru a le veni în ajutor, UNHCR a cumpărat în fiecare an 70.000 de corturi şi mai mult de 2 milioane de prelate. Agenţia ONU ajută totodată aceste persoane să-şi găsească o locuinţă şi să le plătească chiria în oraşele şi satele situate în apropiere zonelor de conflict, transmite Agerpres

În total, aceste activităţi se aşteaptă să reprezinte 724 milioane de dolari în 2016, dar UNHCR nu dispune decât de 158 de milioane de dolari.