OMS dorește scăderea numărului de decese provocate de accidentele rutier. Cum vrea să facă acest lucru

Organizația Mondială a Sănătății dorește ca până în anul 2030, numărul deceselor provocate de accidentele rutiere și numărul răniților să se înjumătățească. Decizia vine pe fondul numărului ridicat de oameni care își pierd viața în urma accidentelor rutiere. Presa internțională notează că 3.500 de oameni își pierd viața zilnic din cauza acestor accidente, în timp ce aproximativ 50 de milioane de persoane sunt rănite anual.

Accidentele rutiere reprezintă cea mai frecventă cauză de deces printre copii şi adulţi tineri, a precizat OMS, joi, la Geneva.

Ce prevede planul de acțiune al OMS

Planul de acţiune include sfaturi cu privire la modul în care guvernele pot face drumurile mai sigure, circulate de autovehicule cu două roţi, maşini, autobuze şi camioane în condiţii sporite de siguranţă. Îngrijirea de urgenţă este, de asemenea, necesară în caz de accidente, a notat agenţia sanitară, informează DPA.

Într-o altă ordine de idei, Organizația Mondială a Sănătății a lansat un apel guvernelor pentru crearea unor rute mai sigure pentru pietoni şi biciclişti şi extinderea transportului public. Dacă oamenii ar folosi astfel de mijloace de transport, ar fi mai sănătos pentru ei şi, totodată, acestea ar fi mai sigure şi mai prietenoase cu mediul.

Accidentele rutiere, dese în România

În ceea ce privește accidentele rutiere din România, acestea sunt, din nefericire, destul de dese. Fie din cauza neatenției șoferilor, fie din cauza faptului că mulți șoferi nu respectă regulile de circulație, accidentele rutiere se petrec aproape zilnic în țara noastră.

Cel mai recent accident rutier a avut loc miercuri după amiaza pe centura din Craiova. Concret, pe DN 65F a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un automobil Logan și două tiruri.

Loganul condus de către o femeie a fost spulberat din spate de un TIR. Din cauza impactului, mașina a fost strivită complet. Mașina acesteia a fost stricită și în partea din față, după ce a fost proiectată într-un alt tir.

Din fericire, femeia a supraviețuit ca prin miracol, anunță Antena 3. IPJ Dolj anunță că polițiștii au fost sesizați cu privire la un accident pe Centura de Nord din Craiova, subliniind că aceștia au ajuns de urgență la fața locului. Aceștia au constatat că un TIR condus de un bărbat ucrainian a intrat în coliziune cu un autoturism, care circula în faţa sa, condus de o femeie, şi care, în urma impactului a fost proiectat către înainte, într-un alt TIR.