OMS avertizează: Nivelul vaccinării din Europa este departe de a fi suficient

Directorul filialei europene a OMS a declarat, în cadrul unei conferințe de presă online, că acoperirea vaccinală din Europa este departe de a fi suficientă, precizând că 30% din populație a primit prima doză de vaccin și 17% din populație a primit ambele doze.

„In contextul inmultirii adunarilor sociale, a unei mobilitati mai mari a populatiei si a organizarii unor festivaluri mari si turnee sportive in urmatoarele zile si saptamani, OMS Europa face apel la prudenta”, a spus Kluge.

Călătoriile se fac cu responsabilitate

Acesta a mai spus că persoanele care aleg să călătorească trebuie să o facă responsabil și să fie atente la riscurile care pot apărea. El mai spune că bunul simț trebuie aplicat pentru a nu pune în pericol tot ceea ce s-a câștigat până acum.

„Daca alegeti sa calatoriti, faceti-o cu responsabilitate. Fiti constienti de riscuri. Aplicati bunul simt si nu puneti in pericol castigurile obtinute cu mare efort”, a adaugat Kluge.

Amintim că, în ultimele două luni, numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus, numărul deceselor asociate cu COVID și al internărilor a înregistrat o scădere. În acest context, 36 de țări din cele 53 în total au decis că este momentul pentru o relaxare a restricțiilor.

Sursă foto: Dreamstime