OMS: Eradicarea coronavirusului nu este o ţintă rezonabilă pentru lume în acest moment

Trimisul special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), David Nabarro, a declarat, pentru Sky News, că eradicarea coronavirusului nu este o țintă rezonabilă la momentul actual.

„Omenirea va fi nevoită să înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se propage şi să se ajungă la focare. Va trebui să putem să facem asta în viitorul previzibil. Eradicarea nu este o ţintă rezonabilă pentru lume în acest moment. De fiecare dată când există o creştere a numărului de cazuri, în minte apare ideea că se poate să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător. Virusul nu va dispărea prea curând, vor apărea variante”, a spus Nabarro.

Vaccinurile actuale protejează împotriva noilor tulpini

Un nou studiu a investigat diversitatea secvenței proteinei spike și a monitorizat apariția variantelor de virus în izolatele SARS-COV-2 găsite la pacienții cu COVID-19 tratați cu combinația cu doi anticorpi REGEN-COV, precum și în preclinice in vitro studii utilizând combinații de anticorpi unici, duali sau triplu și în studii in vivo de hamster utilizând tratamente REGEN-COV sau anticorpi monoclonali unici.

Potrivit studiului, combinația anticorpilor neconcurenți din REGEN-COV oferă protecție împotriva tuturor variantelor actuale de preocupare / interes ale SARS-CoV-2 și protejează, de asemenea, împotriva apariției de noi variante și a potențialului lor însămânțare în populație într-un cadru clinic.