Lia Olguța Vasilescu a fost ținta unui fake news de proporții, după ce presa centrală, citând Jurnal de Craiova, a anunțat că fostul primar al Craiovei și ministru al Muncii ar fi pierdut încrederea craiovenilor, în perspectiva alegerilor locale.

Astfel, invocând un sondaj de opinie realizat de institutul de sondare Avangarde, condus de sociologul Marius Pieleanu, Lia Olguța Vasilescu a fost creditată cu un scor dezastruos pentru competiția electorală privind Primăria Craiovei.

Fostul primar al Craiovei ar fi fost cotată abia cu 20% din intențiile de vot, fiind sub scorul partidului. Iar PSD ar fi fost votat de 25% dintre craioveni, conform știrii publicate de Jurnal de Craiova.

Răsturnare de situație

Surpriză, însă! Sociologul Marius Pieleanu, directorul Avangarde, a declarat ulterior presei locale că institutul de sondare condus de el nu a făcut niciun sondaj la Craiova sau în județul Dolj.

”Vă spun în exclusivitate că AVANGARDE NU A FĂCUT niciun sondaj la Craiova sau în județul Dolj. Dar pentru ca eu sunt pozitiv în gândire aștept o comandă în acest sens. Și dacă vine, o onorăm.

Probabil că cei care scriu se folosesc de numele AVANGARDE pentru a-și credibiliza informația. Repet: AVANGARDE nu a făcut niciun sondaj în această perioadă la Craiova sau în județul Dolj”, a declarat sociologul Marius Pieleanu pentru gazetadedolj.ro.