UPDATE

Sociologul Marius Pieleanu, directorul AVANGARDE, a declarat presei locale că institutul de sondare condus de el nu a făcut niciun sondaj la Craiova sau în județul Dolj.

”Vă spun în exclusivitate că AVANGARDE NU A FĂCUT niciun sondaj la Craiova sau în județul Dolj. Dar pentru ca eu sunt pozitiv în gândire aștept o comandă în acest sens. Și dacă vine, o onorăm. Probabil că cei care scriu se folosesc de numele AVANGARDE pentru a-și credibiliza informația. Repet: AVANGARDE nu a făcut niciun sondaj în această perioadă la Craiova sau în județul Dolj”, a declarat sociologul Marius Pieleanu pentru gazetadedolj.ro.

……………………………………………………………

Scor dezastruos

Un sondaj de opinie realizat de Avangarde, institut condus de Marius Pieleanu, o creditează pe Lia Olguța Vasilescu cu un scor dezastruos pentru competiția electorală privind Primăria Craiovei.

Astfel, fostul primar al Craiovei și ministru al Muncii  ar fi cotată abia cu 20% din intențiile de vot, fiind sub scorul partidului. PSD ar fi votat de 25% dintre craioveni, anunță aktual24.ro, citând Jurnal de Craiova.

Trebuie menționat faptul că Lia Olguța Vasilescu a anunțat deja, pe 12 ianuarie 2020, că ”în proporție de 99% vreau să candidez la Primăria Craiovei”.

Mai candidează Olguța Vasilescu?

Întrebată într-o conferință de presă dacă va candida pentru o funcție de conducere în PSD, la Congresul partidului, Vasilescu a răspuns: ”Nu am luat încă această decizie”. ”Depinde foarte mult de decizia pe care o voi lua – dacă voi candida sau nu la Primăria Craiovei. În proporție de 99% vreau să candidez la Primăria Craiovei”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Este pentru prima dată când PSD pierde atât de mult la Craiova, comentează sursa citată, care a mai anunțat că Vasilescu nu va mai candida în aceste condiții, urmând ca PSD să îl aibă drept candidat la primărie pe actualul primar, Mihail Genoiu.

Lia Olguța Vasilescu a fost primar al municipiului Craiova din 2012 până în ianuarie 2017, când a demisionat întrucât fusese învestită ministru al Muncii și Justiției Sociale în Guvernul PSD.