Va ieși mare scandal. Fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, și-a ieșit din minți. Aceasta a reacționat dur după ultimul anunț al premierului Ludovic Orban.

Se schimbă legea pensiilor

Vasilescu a reacţionat după ce Ludovic Orban a declarat că legea pensiilor ar putea fi schimbată, astfel încât creşterile să fie sustenabile. Social democrata spune că liberalii au declanșat, în mod oficial, austeritatea. “Deci… s-au terminat alegerile şi pot să fie sinceri… O să schimbe legea pensiilor, fiindcă prevede majorări peste putinţa actualului guvern! Când vă spuneam noi că urmează austeritatea, ei vă spuneau că face PSD fake news! Şi voi îi votaţi… Hai, să trăiţi bine!…”, a tunat fostul ministru pe o rețea de socializare.

Anunțul lui Ludovic Orban

Cei din PNL au anunțat că pensiile românilor vor fi majorate, conform legii, dar Ludovic Orban ar vrea o nouă legii a pensiilor. “Vom face o analiză şi vom găsi cea mai bună variantă. Unde aţi mai văzut în lumea asta o creştere a pensiilor şi salariilor pe patru ani? De unde ştii ce se va întâmpla? PSD a venit şi a spus că măreşte pensiile, deşi anterior exista o predictibilitate şi se întâmplau nişte lucruri de la an la an. Cum le măreşti, aşa din pix?”, a declarat Ludovic Orban, conform TVR.

Premierul a anunțat noi măsuri care îi privesc pe cei cu pensii. “Le aduc aminte tuturor că eu am făcut parte dintr-o guvernare PNL în care a fost cea mai mare creştere a puterii de cumpărare a pensiilor. Sunt semnatar al unei decizii prin care nu pot fi tăiate pensiile obţinute prin contributivitate. Este o propagandă ce se face. Cine nu vrea să crească pensiile? Problema este să le poţi plăti. Orice creştere nesustenabilă duce la nişte consecinţe negative. Ca să le poţi plăti, trebuie să tai de undeva. Când faci excepţii, deschizi Cutia Pandorei. Toţi pot aduce motive. Un actor, un profesor, pot lucra pe proiecte private după vârsta de pensionare. Dar nu putem face derogări. Mie mi se pare un principiu corect. Dacă vrei să lucrezi în sistemul public după ce ai luat decizia să te pensionezi, statul nu îţi plăteşte pensie”, a declarat premierul.