Premierul Ludovic Orban a declarat că problema salarizării din cadrul Inspecției Muncii va fi soluționată cât de curând. Liderul PNL a anunțat că la ședința de săptămâna viitoare a Guvernului, va fi suplimentat bugetul Ministerului Muncii din Fondul de rezervă al Executivului, pentru plata salariilor angajaților de la Inspecția Muncii.

În plus, Orban a precizat și că cei de la ITM nu au formulat o solicitare de suplimentare a bugetului, așadar pentru faptul că angajații nu și-au primit salariile este în mare parte și vina lor.

“Guvernul are obligația de a înainta Parlamentului Legea bugetului de stat până în 15 noiembrie, ceea ce nu s-a întâmplat. Bugetul pe 2018 s-a adoptat în luna mai. Aștept propunerile și după reconstituirea fondului de rezervă astfel încât ITM să poată să facă plata pentru angajații din inspectorate. Ne propunem să facem asta în cursul acestei săptămâni. Cei de la ITM nu au formulat o solicitare de suplimentare a bugetului”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban ia în calcul demiterea șefului de la ITM

Ludovic Orban susține că la Inspecția Muncii erau deja prevăzuți bani pentru plata integrală a salariilor, însă nu știe ce s-a întâmplat. Premierul a precizat și că va cerceta situația și va lua o decizie cu privire la șeful ITM.

„Cu siguranță că o astfel de decizie la ora actuală vrem să vedem foarte clar care au fost condițiile în care a fost luată această decizie. În funcție de aceste condiții eu voi lua decizia, împreună cu ministrul Muncii, care să fie rezultatul unei analize a ceea ce a făcut șeful de la Inspecția Muncii”, a comentat Orban.