Ludovic Orban a anunțat ce urmează să se întâmple la ședința de săptămâna viitoare a Guvernului. Potrivit premierului va fi suplimentat bugetul Ministerului Muncii din Fondul de rezervă al Executivului, pentru plata salariilor angajaților de la Inspecția Muncii. El a spus că nu a exclus demiterea șefului ITM.

„Acolo erau prevăzuți bani pentru plata integrală a salariilor. Șeful ITM, pe care nu l-am numit noi, ci pe care l-am găsit, pentru că șeful ITM fusese demis mai demult și a câștigat procesul și a fost repus în funcție, a luat decizia să plătească sumele aferente unor hotărâri judecătorești și a cheltuit o parte din resursele bugetare aflate la dispoziție.

Când a venit momentul să plătească salariile, a constatat că nu are suficienți bani ca să plătească salariile. Pentru asta am găsit o soluție. Săptămâna viitoare, când vom avea ședința de Guvern, vom aloca din Fondul de rezervă al Guvernului o suplimentare pentru bugetul Ministerului Muncii care să completeze resursele financiare aflate la dispoziția Inspecției Muncii pentru a putea plăti integral salariile.

Nu vom rămâne datori. Vom plăti integral toate drepturile salariale ale angajaților din ITM”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Realitatea TV.

Șeful ITM ar putea fi demis

Orban a vorbit despre demiterea șefului ITM.

„Cu siguranță că o astfel de decizie la ora actuală vrem să vedem foarte clar care au fost condițiile în care a fost luată această decizie. În funcție de aceste condiții eu voi lua decizia, împreună cu ministrul Muncii, care să fie rezultatul unei analize a ceea ce a făcut șeful de la Inspecția Muncii”, a comentat Orban.