Premierul Ludovic Orban a anunțat în ședința de guvern desfășurată miercuri că a mai semnat un rând de demiteri pentru reprezentanții PSD angajați la Guvern.

Între cei demiși s-ar afla și Lia Olguța Vasilescu, care deținea funcția de consilier al Primului – Ministru, a afirmat Orban.

”Am mai demis încă un rând de reprezentanți ai PSD, dar plăcerea cea mai mare a fost să o demit pe Lia Olguța Vasilescu, că ea era consiliera Premierului și se poate ocupa de acum de campania electorală”, a declarat Ludovic Orban în ședința de guvern.

Trebuie precizat faptul că Lia Olguța Vasilescu a fost șefa de campanie pentru Viorica Dăncilă în primul tur al alegerilor prezidențiale.

În urma rezultatelor considerate slabe de șefa PSD, Viorica Dăncilă, și a discuțiilor extrem de tensionate care au avut loc marți în cadrul partidului, cu precădere între Dăncilă și Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, aceasta ar fi declarat că e gata să se retragă de la coordonarea campaniei electorale a candidatului social-democrat.

Totuși, surse interne au arătat că Manda și-a cerut scuze ulterior pentru jignirile pe care i le-a adus Vioricăi Dăncilă, pe care a făcut-o ”proastă”. Iar Olguța Vasilescu rămâne deocamdată șefă de campanie.

În cadrul guvernului, Lia Olguța Vasilescu a fost numită consilier onorific al premierului pe probleme de infrastructură, în luna martie a acestui an.