David Rooney susține că a aflat acest secret de la fostul negociator FBI, Chris Voss. „A determina o persoană să spună „da” de trei ori înainte de a pune o întrebare, îi va face cu siguranță să spună „da” la întrebarea ta.”

„Se numește oglindire și implică repetarea cuvintelor-cheie într-o conversație pentru a face pe cineva să simtă că este înțeles. De exemplu, dacă cineva spune că se află „sub presiune financiară și mult stres în acest moment”.

Tu îi poți repeta „presiune financiară și stres”. „Prin repetarea frazelor și cuvintelor rostite de aceste persone, arăți că empatizezi cu ele. De asemenea, reduce tensiunea și îl face pe celălalt să simtă înțeles”, afirmă Rooney.

Videoclipul este a treia tehnică FBI pe care David a împărtășit-o pe TikTok. El a dat ca exemplu încercarea de a convinge pe cineva să meargă la McDonald’s. Pentru a o determina să spună „da” la întrebarea „vrei să mergi la McDonald’s?”, persoanei respective ar trebui să i se pună alte trei întrebări la care va răspunde „da”.

„Să spunem că vrei să convingi pe cineva să meargă la McDonald’s cu tine”, explică el.

„Îl întrebi:

Ți-e foame? Da.

Îți plac burgerii? Da.

Vrei să mănânci? Da.

Vrei să mergi la McDonald’s?

Tehnica se numește „amorsare”, explică Rooney.

Potrivit lui Rooney, oamenii sunt „mult mai predispuși să spună „da” pentru că au fost astfel pregătiți să dea răspunsul pozitiv la cele trei întrebări anterioare.

Videoclipul TikTok a devenit viral, cu aproape 200.000 de vizualizări și peste 22.000 de aprecieri.

Un utilizator TikTok a comentat că tehnica este utilizată și în vânzări.Alții spun că tehnica este o formă de „manipulare”, susținînd că oamenii se simt în siguranță spunând „nu” atunci când doresc.