Update

Prezentăm poziția companiei Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s, privind declarațiile făcute recent în spațiul public referitoare la Contractul de Asociere semnat în 1995 între companie și Consiliul General al Municipiului București.

”De la intrarea pe piața locală, în 1994, compania care operează restaurantele McDonald’s, denumită în prezent Premier Restaurants România, a acționat întotdeauna în mod transparent și în conformitate cu legea.

Contractul de Asociere semnat în 1995 între companie și Consiliul General al Municipiului București a fost încheiat pentru o perioadă de 25 de ani, cu posibilitatea extinderii.

Perioada exactă pentru fiecare locație este stabilită separat, în funcție de data la care compania a preluat parcela respectivă de teren. În decembrie 2020, a fost semnat un act adițional la Contractul de Asociere, pentru prelungirea în aceleași condiții a contractului (inclusiv cota de asociere) strict pentru o perioadă de 90 de zile, pentru două locații în care perioada de asociere urma să expire în decembrie 2020 și, respectiv, ianuarie 2021.

Acestea sunt informații publice. Contractul de Asociere presupune plata lunară a unei cote de asociere de către Premier Restaurants România, pe baza cifrei de afaceri realizate de fiecare dintre unitățile acoperite de contract.”

……………………………………………………………………….

 

Fostul vice-primar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, îl acuză pe Nicușor Dan de abuz în serviciu și trafic de influență, după ce a prelungit contractul prin care McDonald’s beneficiază gratuit de terenurile din jurul restaurantelor sale din Capitală.

În consecință, Bădulescu a anunțat marți pe Facebook că i-a făcut plângere penală actualului Primar General al Capitalei.

Nicușor Dan și abuzul în serviciu

”Vezi Zaharescule(Zukerman), daca ti-a placut sa mananci CHEESEburger de la McDonald’s?

Domnule Zaharescu, Orbane ,Nicușoare vedeti ce se întâmplă când pui pe ordinea de zi a CGMB ce nu trebuie?

Va anunț oficial că marți 19.01.2021 voi depune plângere penală împotriva: autor – Nicușor Dan, complici – majoritatea care a votat proiectul de hotărâre HCGMB nr. 397/08.12.2020, pentru săvârșirea infracțiunilor prevazute si sancționate de art. 297 si art. 291 Cod Penal, respectiv abuz in serviciu și trafic de influență.”, a scris Aurelian Bădulescu marți pe internet.

”Nicușor Dan a decis cu de la sine putere”

Trebuie precizat faptul că lanțul de fast-food McDonald’s a beneficiat timp de 25 de ani de gratuitatea folosirii terenurilor din jurul restaurantelor din București, iar la finalul lui 2020 contractul cu Primăria a expirat.

Aurelian Bădulescu susține că Nicușor Dan a decis cu de la sine putere să prelungească înțelegerea pentru încă 25 de ani, fără ca acest lucru să fie dezbătut conform legii în CGMB, săvârșind astfel infracțiunile de abuz în serviciu și trafic de influență.

McDonald’s este o companie multinațională cu produse și proceduri standardizate care au devenit simbolul globalizării și al modului american de viață.

Compania s-a aflat de multe ori ca ținta activiștilor și un centru al dezbaterilor referitoare la globalizare. În special, McDonald’s este menționată în discuțiile referitore la etica corporațiilor, obezitate, mediu, proprietate intelectuală, drepturile animalelor, decese survenite în urma problemelor medicale cu inima, ofense aduse religiei islamice și iudaice, și distrugerea societății moderne.

Compania este prezentă în România din iunie 1995, când a fost deschis primul restaurant la parterul Complexului Comercial Unirea.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin.