Noi veşti bune din partea Primăriei Generale a Capitalei. Edilul Nicușor Dan a anunţat că municipalitatea va renunţa la o serie de procese.

Mai exact, este vorba despre acele procese pe care fosta administraţie a Gabrielei Firea le-a intentat unor jurnalişti sau opozanţi, a scris Nicuşor Dan într-o postare pe pagina sa de Facebook. El afirmă că este inacceptabil ca cineva să se folosească de o instituţie publică pentru a-şi apăra imaginea şi a-i intimida pe alţii.

Procese în care Gabriela Firea solicita daune de câte 100.000 de euro

“Am decis ca Primăria Generală să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei și opozanților și care se află în prezent pe rolul instanței.

Listele cu aceste dosare pot fi consultate mai jos și sunt sugestive pentru modul în care fostul Primar al Capitalei a înțeles misiunea funcției sale. Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp și a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia.

Consider că este inacceptabil să te folosești de o instituție publică pentru imaginea ta și, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine și acest mod de a lucra cu cetățenii”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de socializare.

Libertatea de exprimare nu trebuie intimidată prin procese

Primarul general al Bucureştiului mai transmite că libertatea de exprimare, transparenţa şi parteneriatul onest cu cetăţenii vor fi la ordinea zilei în mandatul său.

În continuare, Nicuşor Dan enumeră şi toate procesele la care Primăria va renunţa în mod formal, chiar de luni. Mai există şi alte 3 procese la care se va renunța când vor fi motivate hotărârile judecătorești din prima instanță, pe care municipalitatea nu le va ataca.

“Libertatea de exprimare este un atribut al unei democrații sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul București pe care îl promovez înseamnă transparență și parteneriat onest cu toți cetățenii Bucureștiului.

Aceştia sunt jurnaliştii şi opozanţii care nu se vor mai judeca cu Primăria

Sunt 8 procese la care renunțăm în mod formal astăzi, cu: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

Sunt alte 3 procese la care vom renunța când vor fi motivate hotărârile judecătorești din prima instanță, pe care nu le vom ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.

Mai sunt 5 procese deja pierdute definitiv de primărie, cu: Ziarul Național, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Bușoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan, Violeta Alexandru”, mai scrie Nicuşor Dan.