Guvernul condus de Florin Cîţu are zilele numărate, consideră fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, care scrie într-un mesaj pe pagina sa de socializare că ultimul an de guvernare al liberalilor a produs dezechilibre majore în economie, iar asta va duce la măsuri dure de austeritate.

În plus, din acest motiv, Comisia Europeană vrea să se implice în realizarea bugetului României pentru 2021, o situaţie în care doar Grecia s-a mai aflat.

“Incompetența lor o vor plăti toți copiii și nepoții noștri! Guvernul va cădea, cât de curând, dar faptele grave împotriva românilor vor rămâne! Comisia Europeană arată că Guvernul Orban-Cîțu a dus România în groapa austerității! Scrisoarea oficială a Comisiei Europene arată că împrumuturile nebunești și măsurile haotice din ultimul an de guvernare PNL au produs dezechilibre majore în economie ce vor impune măsuri dure de austeritate.

Comisia Europeană arată și minciuna grosolană a lui Cîțu care susținea că s-a împrumutat pentru a susține economia în fața pandemiei.

În realitate, România a fost pe ultimul loc din UE cu doar 1% din PIB. Din aceste motive, Comisia Europeană vrea să se implice în realizarea bugetului României – doar Grecia a mai fost în această situație!”, scrie Gabriela Firea în postarea sa de pe Facebook.

Firea: 9% din deficitul bugetar este numai și numai rezultatul proastei guvernări Orban-Cîțu

Social-democrata mai afirmă că instituţiile internaţionale şi-au revizuit întotdeauna prognozele în sens pozitiv atunci când PSD era la guvernare, pentru că realitatea economică era mai bună decât prognozele acestora. Acum însă, în guvernarea PNL-USR, realitatea economică este mai rea decât prognozele Comisiei Europene sau FMI, mai scrie Gabriela Firea. Mai mult, ea în acuza pe premierul Cîţu că a minţit atunci când a venit vorba despre deficitul bugetar.

“În guvernarea PSD, de fiecare dată, realitatea economică arăta mai bine decât prognozele Comisiei Europene și ale FMI. De fiecare dată aceste instituții au fost nevoite să-și revizuiască prognozele în sens pozitiv.

În guvernarea PNL-USR, realitatea economică arată mai rău decât prognozele, pe care specialiștii au fost nevoiți să le revizuiască în sens negativ.

Cîțu a mințit ca de obicei când a spus că jumătate din deficitul din 2020 vine din măsurile pentru combaterea pandemiei. Comisia Europeană arată clar că guvernul PNL a folosit doar 1,4% din PIB pentru combaterea pandemiei, din care 0,4% au provenit din fondurile UE!

Deci, doar 1% a fost sprijinul Guvernului României pentru mediul de afaceri. Restul de 9% din deficitul bugetar este numai și numai rezultatul proastei guvernări Orban-Cîțu”, îşi încheie Gabriela Firea mesajul.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin