Conform ultimelor date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul intră începând de duminică în scenariul roșu, având în vedere că incidenţa cazurilor a depășit 3 la mie.

Capitala se va confrunta cu probleme tot mai grave, din cauza epidemiei de coronavirus.

Iar Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat încă de marţi că purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori.

Instituirea obligației purtării măștii de protecție

”Se consideră necesară instituirea obligației de purtare a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Se consideră necesară instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, se arată în documentul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Peste 26.700 de infectări consemnate în Capitală

În București, autoritățile au anunțat pentru duminică 77o de cazuri noi, descoperite în ultimele 24 de ore, cu un total de 26.703.

Acest lucru însemna că se intră în scenariul roșu și că bucureștenii vor avea mai multe restricții. Școlile se vor închide, iar masca devine obligatorie peste tot, în locurile publice, închise sau deschise.

Mai mult, evenimentele festive de tip nunţi sau botezuri vor fi interzise.

Foto: INQUAM / Alex Nicodim