Nicuşor Dan consideră că situația din Capitală este una „gravă” și crede că este nevoie de colaborare între autorităţile locale, populaţie şi distemul sanitar.

„E o problemă gravă, foarte multă lume este conştientă şi ia măsuri împotriva acestui virus. Foarte multă lume este foarte conştientă şi este de salutat. Eu mai merg cu transportul public şi 99% poartă mască. Situaţia e gravă, putem spune că un om din 300 este infectat, dintre oamenii din jurul nostru. La nivel individual trebuie să respectăm măsurile specialiştilor şi trebuie să colaborăm. Din păcate, nu a existat o colaborare foarte bună până acum. Eu sunt un om al dialogului, toată activitatea mea publică a fost în sensul acesta”, a afirmat, vineri seară, la Realitatea Plus, Nicuşor Dan.

Acesta a mai punctat faptul că este pregătit de colaborare cu Ministerul Sănătății și DSP pentru a opri răspândirea noului coronavirus în București.

„Sunt gata, în momentul în care preiau mandatul, să colaborez cu MS, DSP, pentru că există nişte mijloace prin care putem stăvili această boală”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan: Masca de protecție va fi obligatorie

În ceea ce privește măsurile pe care le va lua în cazul în care Bucureștiul va trece de rata de 3 la mie după ce va prelua mandatul, Nicușor Dan a spus că masca de protecție va deveni obligatorie în spațiile deschise. Pe de altă parte, primarul ales a punctat faptul că măsura carantinării orașului este exclusă în acest moment.

„Sunt măsuri obligatorii. Deci, în situaţia de 3 la mie, devine obligatorie purtarea măştii în spaţii deschise. Probabil că vom avea un sistem informatic prin care vom vedea cum sunt distribuiţi cei 3 la mie. Ipoteza carantinării Bucureştiului este exclusă în acest moment. Rolul autorităţilor locale e să asigure respectarea acestor prevederi. În rest, trebuie să colaboram cu DSP cea care în acest moment este motorul împotriva răspândirii bolii şi importantă stabilirea listei de contacte”, a mai precizat acesta.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea