UPDATE: COD GALBEN în mai multe zone din țară

Până la ora 9:45 este valabil un cod galben de ceață în Județul Covasna: Baraolt, Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Brăduț, Bățani, Barcani, Belin, Vârghiș, Aita Mare; Se vor semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m

Un alt cod galben de ceață este valabil până la ora 10:00 în Județul Suceava: Vatra Dornei, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei, Coșna; Se vor semnala ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.

O vreme teribilă lovește România în weekend. Prognoza meteo anunță ploi violente și instabilitate atmosferică accentuată

Sâmbătă, 4 septembrie, vremea se menţine instabilă. Potrivit meteorologilor, în majoritatea regiunilor vor fi perioade cu averse torenţiale, care vor lăsa în urma cantităţi foarte mari de apă. Totodată pe râurile din centru şi din sud este risc foarte mare de inundaţii.

Prognoza meteo pentru fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi însorită. Pe seară şi la noapte, însă, ploile ajung şi aici.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, soarele se arată trecător, iar ploile apar atât pe timpul zilei, cât şi la noapte. Vântul se înteţeşte pe timpul ploilor, iar temperaturile urcă până la 29- 30 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina cerul va fi mai mult acoperit de nori, iar în special în zonele mai înalte aversele pot să aducă peste 30-50 de litri de apă pe metru pătrat. Se anunţă o zi răcoroasă, iar la amiază, în Bucovina vor fi doar 20 de grade.

În nordul Transilvaniei găsim vreme închisă. O să vină câteva reprize de ploi torenţiale, iar temperaturile vor fi mult mai scăzute decât ar fi normal şi se vor încadra între 18 şi 20 de grade Celsius.

O vreme teribilă lovește România în weekend. Prognoza meteo anunță ploi violente și instabilitate atmosferică accentuată

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile vestice: nu prea zărim soarele, aversele vin însoţite de fenomene electrice şi vor lăsa în urma peste 50 de litri de apă pe metru pătrat, iar atmosfera va fi răcoroasă, cu cel mult 21 de grade la amiază.

Temperaturi scăzute găsim şi în zona Transilvaniei, în special în vestul provinciei, pe unde maximele se opresc la 19…20 de grade. Şi pe-aici se anunţă o zi mohorâtă, cu înnorări persistente şi ploi torenţiale, cu tunete şi fulgere.

În Oltenia aversele vor fi mai consistente în zonele de deal şi de munte, pe unde se vor strânge peste 30…50 de litri de apă pe metru pătrat. Se mai răcoreşte faţă de ieri, iar astăzi nu vor fi mai mult de 24 de grade.

Vremea în Bucureşti

Potrivit ANM, în Bucureşti, sâmbătă avem vreme frumoasă şi mai caldă decât ieri, cu 27 de grade pe la amiază. Norii apar destul de rar, vântul adie plăcut, iar la noapte se înseninează şi temperatura coboară până la 13 grade.

Vremea la Munte

Şi la munte se mai încălzeşte puţin, asta după o dimineaţă destul de rece. Vântul suflă mai tare pe creşte; iar în Carpaţii Orientali, spre seară, se înnorează şi e posibil să vină o ploaie slabă, trecătoare.

Vremea la mare

La mare, sâmbătpă prindem vreme frumoasă şi puţin mai caldă decât ieri. Vântul nu pune probleme; maximele din staţiuni ajung la 23…24 de grade, iar apa mării va avea în jur de 21 de grade. De mâine se răcoreşte şi vântul devine mai insistent.

Sursă foto: Dreamstime

O vreme teribilă lovește România în weekend. Prognoza meteo anunță ploi violente și instabilitate atmosferică accentuată