O vreme cumplită lovește România. Avertismentul ANM. Temperaturile cresc brusc și se instalează canicula

Prognoza meteo din zilele următoare anunță caniculă în România. Astfel, temperaturile resimţite vor depăşi chiar și 40 de grade în unele zone, asta după ce aerul fierbinte din Africa ajunge în Europa. Meteorologii anunţă temperaturi aproape de pragul caniculei, iar în unele zone chiar va fi simțită cu totul prezența căldurii excesive.

Cum va fi vremea duminică

Vremea va fi predominant frumoasã şi se va încãlzi, devenind local cãlduroasã în zonele de câmpie. Cerul va fi mai mult senin, exceptând a două parte a zilei, când în sud, sud-est şi la munte vor fi unele înnorãri, dar numai izolat în Carpaţii Meridionali şi Dobrogea se pot semnala ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va suflă slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi de la 6…7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei pânã la 19…20 de grade în Dealurile de Vest şi în deltã.

În București, vremea va fi frumoasã şi va deveni cãlduroasã în orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va suflă în general slab. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 13…16 grade, cu cele mai scãzute valori în zona periurbanã, transmite romaniatv.net.

O vreme cumplită lovește România. Avertismentul ANM. Temperaturile cresc brusc și se instalează canicula

Prognoza meteo de luni

Vremea va fi cãlduroasã în orele amiezii în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult senin şi doar spre sfârşitul intervalului în nordul ţãrii vor fi înnorãri temporare şi pe alocuri, averse slabe şi descãrcãri electrice. Vântul va suflă slab şi moderat cu intensificãri locale şi temporare, noaptea, în zona montanã, precum şi în nord şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade (cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest), dar şi mai scãzute în zona costierã a Dobrogei pânã la 23…25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 11 şi 20 de grade.

În București, vremea se va menţine cãlduroasã dupã orele amiezii. Cerul va fi senin, iar vântul va suflă slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

Vremea de marți se anunță foarte călduroasă

În sudul şi sud-estul ţãrii vremea va fi în continuare cãlduroasã, în timp ce în restul zonelor valorile termice, în scãdere faţã de ziua anterioarã, se vor situa în jurul celor normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse slabe şi descãrcãri electrice, mai ales dupã-amiază şi seară, pe alocuri în centru, est şi nord-est, precum şi la munte, şi doar izolat, posibil şi în restul teritoriului. Local şi temporar vor fi intensificãri ale vântului (şi cu rafale de peste 50…55 km/h), ziua în cea mai mare parte a ţãrii, iar noaptea în regiunile estice şi în cele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 34 de grade, iar cele minime între 5…6 grade în depresiuni şi 17…18 grade pe litoral.

În Capitală, vremea va fi în continuare cãlduroasã, cu o maximã termicã ce se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va suflă slab şi moderat, cu uşoare intensificãri ziua. Temperatura minimã va fi de 12…15 grade.

O vreme cumplită lovește România. Avertismentul ANM. Temperaturile cresc brusc și se instalează canicula