Frigul lovește România! Temperaturi scăzute pentru această perioadă. Prognoza meteo ANM

Meteorologii anunță că vremea va continua să fie rece în ultima zi a lunii septembrie. Aceștia mai spus că am putea avea parte de câteva ploi slabe, în special în partea de Vest. Bruma își va face apariția, în timpul nopților, în depresiuni.

În ultima zi a lunii septembrie temperaturile înregistrate vor fi puțin mai joase față de temperaturile normale pentru această perioadă. Partea de Vest și Nord-Vest a țării atmosfera se menține închisă și pot exista ploi slabe. Este probabil ca în Sud-Estul țării să fie condiții de ploi slabe.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan cerul va fi acoperit din nori din când în când și este posibil să fie condiții slabe de ploaie. În ceea ce privește vântul, acesta va sufla cu 40-50 de km/h.

În partea de Sud a Moldovei și în Nordul Munteniei, vremea va fi frumoasă și însorită. Temperaturile vor fi asemănătoare cu cele înregistrate în cursul zilei de miercuri.

În partea de Nord a Moldovei și în Bucovina vor exista câțiva nori, însă vremea va fi frumoasă. Se vor înregistra cel mult 17 grade Celsius în mijlocul zilei.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vom avea parte de înnorări și câteva ploi locale. În zona Transilvaniei, maximele vor atinge 19 grade Celsius.

În ținuturile vestice vremea va fi destul de mohotâră. Meteorologii anunță că vor fi condiții de ploaie aproape toată ziua și că vântul va prinde putere în partea de sud a Banatului. După mijlocul zilei, temperaturile vor urca până la 19 grade Celsius.

În ceea ce privește Transilvania, aici temperaturile au fost extrem de joase dimineața. În depresiuni temperaturile au coborât până la minus 1 grad și s-a produs bruma. Vremea va rămâne destul de rece pentru această perioadă, temperaturile din depresiuni ne depășind 12 grade Celsius. În partea de vest a provinciei vor fi înregistrate 18-19 grade Celsius.

În Oltenia vor fi condiții de ploaie reduce, iar la amiază temperaturile înregistrate vor fi de 20-21 grade Celsius. În timpul nopții, temperatura va scădea la 9 grade Celsius.

În ținuturile sudice temperaturile vor urca până la 19 grade Celsius în Lunca Dunării.

Vremea în București

În ceea ce privește Capitala, aici atmosfera va fi schimbătoare și rece pentru ultima zi a lunii septembrie. Cerul va fi cutreierat de nori, însă nu va ploua. Vom avea parte de vânt, iar maxima va fi de 19-20 grade Celsius.

În timpul nopții temperaturile coboară până la 9 grade Celsius.

Sursă foto: Dreamstime