Frigul lovește România! Alertă meteo ANM! Se strică vremea complet

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că temperaturile din timpul zilei vor fi ușor mai coborâte decât mediile multianuale în sudul, estul și centrul țării. Meteorologii anunță înnorări temporare și ploi slabe, pe arii restrânse în jumătatea de vest a teritoriului şi izolat în sud-est. La munte, în Dobrogea, Banat și Transilvania, vântul va sufla slab și moderat. În ceea ce privește temperaturile, acestea se vor situa între 13 și 21 de grade Celsius.

Vremea în București

În ceea ce privește Capitala, meteorologii anunță că vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. ANM spune că bucureștenii vor avea parte de un cer noros și de vânt slab și moderat. Miercuri, temperatura maximă va fi de 18 grade Celsius.

Vremea la munte

Vremea va fi general închisă în partea muntoasă a țării. Vor exista ploi, pe arii restrânse în Carpaţii Occidentali şi izolat în restul masivelor. În ceea ce privește vântul, vor exista intensificări în zona înaltă, cu precădere în vestul Carpaţilor Meridionali. Temperaturile vor fi în scădere față de ziua de marți în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi se vor menţine apropiate în rest. Ceața și bruma își vor face apariția în depresiuni.

Vremea la mare

Pe litoral, vremea va fi rece pentru finalul lunii septembrie. Cerul va fi temporar noros şi trecător va ploua slab. În ceea ce privește vântul, acesta va sufla moderat, cu intensificări trecătoare, în special în timpul zilei. Temperaturile maxime se vor situa între 16 și 18 grade Celsius, în timp ce apa mării va înregistra o temperatură între 16 și 19 grade Celsius.