De exemplu, OMV Petrom, cel mai mare jucător de pe piaţă, după numărul de staţii, a ieftinit benzina de sâmbătă-dimineaţa, 5 noiembrie, cu 4 bani/litru. Astfel, un litru de bezină Premium fără Plumb de 95 costă la staţia C-tin Brâncoveanu, nr 97A, 5,26 de lei. capital.ro a arătat în luna iulie că la aceasta staţie, Petrom practica cele mai mici preţuri din Bucureşti.

Menţionăm că din luna aprilie, compania a ales să nu mai publice preţurile medii pe site, ci au ales un sistem de afişare a preţurilor în fiecare staţie. Preţurile diferă de la staţie la staţie, astfel că  în zona centrală a Capitalei carburanţii pot costa mai mult decât la o benzinărie de la marginea Bucureştiului. Preţurile în staţii pot fi, faţă de cele de referinţă, cu plus sau minus 5%.

În ceea ce priveşte sortimentul Top premium 99+, acesta se comercialează în staţia menţionată mai sus cu 5,63 de lei, cu 4 bani mai puţin.

În acelaşi timp, cei care aleg să alimenteze de la staţia de pe Mihai Eminescu vor plăti pentru un litru benzină Premium fără Plumb 5,46 lei, iar pentru sortimentul Top premium 99+, 5,83 de lei.

O ieftinire cu 6 bani a fost făcută de cei de la Lukoil, unde preţurile medii de referinţă sunt de 5,39 lei/litru, pentru sortimentul Euroluk 95, şi de 5,89 lei/litru – sortimentul Ecto 98.
Reducerea cu 6 bani aplicat[ de Lukoil nu este parte a promoţiei companiei, care reduce preţurile în fiecare weekend, aşa cum se poate vedea şi aici.