Activitatea unei firme din Constanţa este cercetată de procurori după ce comisarii Gărzii Financiare au estimat că aceasta a prejudiciat statul cu aproape 3,5 milioane de lei, în urma unor tranzacţii ilegale cu cereale, transmite corespondentul Mediafax.

Astfel, potrivit unui comunicat al Gărzii Financiare – Secţia Constanţa, comisarii au oprit pentru control, în trafic, trei autovehicule care transportau, în total, aproape 120 de tone de grâu care aparţinea SC Beatrice Star SRL din localitatea constănţeană Poarta Albă şi care nu aveau şi documente însoţitoare.

Comisarii Gărzii Financiare au mers la firma respectivă, însă nu au putut verifica evidenţa financiar-contabilă a societăţii întrucât actele nu erau la sediu şi, drept urmare, întreaga cantitate de grâu a fost reţinută până la definitivarea controlului.

Reprezentanţii Gărzii Financiare au încercat să-l contacteze pe administratorul firmei şi au aflat că acesta fusese schimbat.

„Suspiciunea că lucrurile nu sunt tocmai legal făcute a venit în momentul în care am aflat numele primilor asociaţi, Luciano Roman şi Ionuţ Raul Roman, care figurau ca administratori şi asociaţi la mai multe societăţi de tip fantomă, având întocmite sesizări penale şi pentru alte prejudicii în domeniul comerţului cu cereale”, se precizează în comunicatul Gărzii Financiare – Secţia Constanţa.

După ce noul administrator s-a prezentat la sediul Gărzii Financiare cu evidenţa financiar-contabilă, comisarii au stabilit că există diferenţe între totalul vânzărilor şi cumpărărilor de mărfuri care apar în balanţa de verificare întocmită înaintea vânzării societăţii şi cele care apar în facturile puse la dispoziţia echipei de control. Din acest motiv s-a dispus prezentarea tuturor documentelor de cumpărare şi vânzare de mărfuri, însă noul reprezentat legal al SC Beatrice Star SRL nu s-a mai prezentat, deşi i-au fost transmise trei invitaţii.

Prejudiciul produs bugetului de stat de către SC Beatrice Star SRL a fost estimat la de 3.410.962 lei. În acest caz a fost întocmită o sesizare penală, care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, precum şi o adresă către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului creat.

SURSA: Mediafax