Este vorba despre renumita Gabriela Szabo, fostă campioană olimpică în anul 2000, în proba de 5.000 de metri. Aceasta a cucerit argintul olimpic în 1996 şi 2000 în proba de 1.500 metri. Trebuie menționat că fosta atletă mai are în palmares trei titluri mondiale în aer liber şi trei în sală, precum şi două titluri europene în sală.

De asemenea, Gabriela Szabo a fost vicepreşedintă a Federaţiei Române de Atletism şi director de marketing după retragerea din activitate, precum şi ministru al Tineretului şi Sportului în perioada martie 2014 – noiembrie 2015.

Mesajul transmis de Gabriela Szabo

„Îmi pare rău să vă dau vești mai puțin bune. Știu că nu aveți chef de așa ceva. Dar oare cine are? Din păcate trebuie să ne obișnuim cu astfel de noutăți în această perioadă. În ciuda faptului că ne protejăm, că avem grijă de noi și de cei din jurul nostru, că respectăm cu sfințenie măsurile impuse de autorități, iată, nu suntem feriți în niciun fel de acest virus care ne-a dat viețile peste cap. Am ținut să aflați despre starea mea de sănătate de la mine și nu din alte surse. În următoarele două săptămâni mă văd nevoită să stau acasă. Sunt bine. Încă sunt bine. Și sper să fiu așa și peste 14 zile, când, teoretic, pot spune: „gata, am trecut peste această înfiorătoare încercare”.

Nu știu ce să mai cred. Aveți grijă de voi, de cei din jurul vostru, protejați-vă. Să ne auzim cu bine!”, a scris fosta sportivă pe Facebook.

Bilanţ COVID-19, 5 noiembrie

Până în data de 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

191.085 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.039 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.