Cunoscutul economist Adrian Câciu îi acuză pe guvernanți că obligă populația la cheltuieli suplimentare, prin masca de protecție purtată în aer liber, în condițiile în care oamenii plătesc deja taxe și impozite, pentru a fi protejați de stat.

”O întrebare pentru cei care decid că de la 1 august masca va fi obligatorie și în spatiile deschise: Ați dat bani pe vreo mască din cele pe care le purtați de când apăreți cu masca pe figură?

Dacă da, arătați bonul fiscal.
Dacă nu, vă întreb cum vi se pare să obligați întreaga populație să achiziționeze măști pentru a le purta iar voi să le aveți gratuit, pe banii statului, adică din taxele oamenilor?”, a scris Câciu miercuri pe Facebook.

”Oamenii au plătit taxele”

”E ușor să joci sârba pe banii altora!
Sunteți plătiți din banii oamenilor.
Oamenii plătesc taxe și impozite pentru a fi protejați.
Vreți sa poarte mască?
Plătiți-le.
Oamenii au plătit taxele.
Nu mai impuneți o nouă taxă mascată (sau cu mască) care costă în jur de 120 lei /lună/persoană.

Dacă tot impuneți măsuri care poate că sunt utile (deși la stilul cum dispuneți măsurile este evident că totul e ad-hoc și pe cale de consecință) de ce nu dați gratuit măștile către populație?”, arată economistul.

”Nici măcar măști pentru bătrâni și săraci”

”Nici măcar cele 115 milioane de măști care erau pentru bătrâni și săraci nu le-ați dat.

Să facem un calcul: câte măști se pot cumpăra dintr-un salariu de decident?
În jur de 20 mii de măști (la preț de guvernanți, nu la preț de farmacie).

Ia faceți voi un efort de altruism și, înainte să impuneți măsuri de genul acesta, dați salariile voastre pe măști şi distribuiți-le la oameni.
Sunt sigur ca dacă erați plătiți cu salariul minim aveați mai puține idei crețe pentru că vedeați ce grea e viaţa!”, a mai scris Adrian Câciu.