Investiție de 7,5 milioane lei la Mogoșoaia într-o stație de betoane

Compania IBB Holding Group SA (IBB Holding), activând în sectorul construcțiilor din România și specializată în domenii precum infrastructură, construcții civile și industriale, producție de beton și asfalt, dezvoltare imobiliară, precum și servicii conexe construcțiilor, a anunțat inaugurarea unei noi stații de betoane în Mogoșoaia, zona de nord a Bucureștiului, în urma unei investiții de 7,5 milioane de lei.

În prezent, grupul operează trei fabrici care produc beton pentru construcții inginerești, beton rutier și agregate stabilizate cu ciment, în proximitatea Bucureștiului, în localitățile Pantelimon, Ciorogârla și Mogoșoaia, precum și o stație de producție a mixturilor asfaltice în Pantelimon.

Capacitate de producție de 100 de metri cubi pe oră

În contextul unei cereri crescânde din partea clienților pentru furnizarea de beton, atât pentru proiecte de infrastructură, cât și pentru construcții civile și industriale, în special în zona de nord a Capitalei, IBB Holding a luat inițiativa de a răspunde acestor solicitări. Compania a precizat că stația de betoane din Mogoșoaia este certificată conform standardelor de calitate a controlului producției pentru fabricarea betoanelor destinate construcțiilor inginerești, betoanelor rutiere și agregatelor stabilizate cu ciment. De asemenea, stația are o capacitate de producție de 100 de metri cubi pe oră.

”Prin intermediul acestei noi staţii de betoane situate în nordul Bucureştiului, în Mogoşoaia, suntem într-o poziţie favorabilă pentru a participa la licitaţii pentru proiecte de infrastructură în această zonă şi a stabili parteneriate strategice cu dezvoltatori imobiliari. Nevoia reală pe care România o are atât în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură, cât şi în fondul de locuinţe, precum şi proiectele deja demarate, ne determină să privim cu optimism dezvoltarea afacerilor noastre pe termen mediu şi lung”, spune Ion Crăciunescu CEO, fondator IBB Holding.

Proiecte finalizate

Printre cele mai importante proiecte finalizate de IBB Holding se numără:

  • modernizarea pistei PDA2 a Aeroportului Henri Coandă
  • modernizarea pistelor Aerodromului Clinceni
  • suprastructura rutieră a nodului rutier Berceni-București
  • supralărgirea la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului București
  • amenajarea nodului rutier Oltenița-București
  • supralărgirea la 4 benzi de circulație pentru DN1, la kilometrul 95+100 și kilometrul 95+400 în Cornu, Prahova.

În plus, grupul are în derulare proiecte contractate în valoare de peste 270 milioane de euro. Printre cele mai importante proiecte se numără:

  • Autostrada A7 Lotul 1 Dumbrava – Mizil
  • drumul de deviere DN1D – A7
  • supralărgirea la 4 benzi
  • construcția unei parcări de lungă durată cu o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați pe Drumul Național Centura Bucureștiului (A0) între Autostrada A1 și DN5.

De asemenea, grupul efectuează lucrări de întreținere periodică și reparații ale drumurilor la nivel național în zonele Prahova, Giurgiu și București, precum și pentru Autostrada A2 și A3.