Lovitură fără precedent pentru Liviu Dragnea. Dosarul Tel Drum este aproape de finalizare

Șeful Direcției Naționale Anticorupție, Crin-Nicu Bologa, a anunțat că dosarul Tel Drum este într-un stadiu înaintat de finalizare. Acesta a anunțat, la Radio România Actualități, că toate probleme necesare au fost administrate.

„Mă gândeam că o să primesc, mai ales de ziua anticorupției o astfel de întrebare și am luat legătura cu procurorul de caz care mi-a comunicat că au fost administrate toate probele necesare considerate de procuror pentru aflarea adevărului și este într-un stadiu înaintat de finalizare, de soluționare”, a declarat Crin-Nicu Bologa.

Urmărirea penală a început în 2017

Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală a fostului lider PSD în noiembrie 2017, acuzându-l pe acesta dar și pe șefii de la Tel Drum de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte pentru reabilitarea de drumuri județene cu fonduri europene. De asemenea, DNA spunea că dosarul s-a construit în urma unei sesizări a OLAF.

Potrivit DNA, Liviu Dragnea a format un grup infracțional organizat în anul 2001, format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri, subliniind că acest grup infracțional organizat ar fi furnizat onduri pentru PSD, prin donații ale membrilor.

În perioada stării de urgență, urmărirea penală în dosarul Tel Drum a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus.

Șeful DNA spera ca procurorul de caz să dea o soluție cât mai curând

Crin-Nicu Bologa declara în luna mai a acestui an, într-un interviu pentru g4media.ro, că speră că procurorul de caz să dea o soluție în dosarul Teldrum ”cât de curând”.

Tot atunci, acesta a declarat că doarul a întârziat și din cauză că inculpații au solicitat audierea tuturor înregistrărilor din dosar, fiind vorba de sute de ore de interceptări, dar că acum procurorul de caz analizează probele și urmează să pronunțe ”cât de curând” o soluție.