Dosarul Tel Drum se va finaliza în curând. Când se va da o soluție

Șeful DNA informează că dosarul Tel Drum, cel în care fostul lider social-democrat, Liviu Dragnea, este acuzat de mai multe fapte de corupție, este mult mai complex decât cel care viza vizita fostului lider PSD în SUA.

„Dosarul cu vizita în Statele Unite a fost mai simplu din punct de vedere al relatării stării de fapt. Aici avem o situație mai complicată și încadrarea juridică este mai complicată.

Acolo avem fapte de corupție pure, în principal trafic de influență și cumpărare de influență. Avem, sigur, și folosirea funcției. Dincoace, în dosarul Tel Drum, avem evaziuni fiscale, avem fraudă cu fonduri europene. Cu privire la aceste infracțiuni facem cercetările. Și sunt mai complexe de investigat aceste infracțiuni”, a explicat Crin Bologa.

De ce a întârziat dosarul?

Crin Bologa mai spune că dosarul a întârziat și din cauza inculpaților, deoarece aceștia au cerut audierea tuturor înregistrărilor din dosar.

„Părțile au cerut, la un moment dat, să audieze direct toate interceptările din această cauză, zeci de ore, sute de ore. Li s-a dat această posibilitate. Am înțeles că s-a terminat”, a mai explicat șeful DNA.

Amintim că, în noiembrie 2017, procurorii DNA anunțau că Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional și abuz în serviciu. În plus, acesta a mai fost pus sub urmărire penală pentru infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte.

Procurorii DNA spun că aceste fapte s-au comis în perioada în care Liviu Dragnea a fost președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Când s-ar putea da soluția

Într-un interviu acordat g4media.ro, Crin Bologa spune că speră ca procurorul de caz să dea o soluție cât mai curând. Acesta a precizat că ar putea fi vorba de câteva luni.

”Eu cred că este o chestiune de luni, având în vedere multitudinea actelor, multitudinea probelor care trebuie interpretate. Apoi trebuie redactată soluția, cu o stare de fapt laborioasă.”, mai spune Crin Bologa.